The Spring Awakening

Nu har det varit fullt ös ett bra tag här. Precis avklarat en musikvideo, vilket var faktorn till min nya hårfärg. Från att nästan varit blond till nästintill svart, var mer eller mindre chockartat. Min teaterlärare Michael sa ”den där personen med mörkt hår som sitter där bredvid Oliver” den första veckan bara för att det var ovant. Dock har majoriteten av personerna jag har träffat gillat min mörkbruna hårfärg som nu sakta men säkert ljusnar. Tyvärr är jag inte lika förtjust i håret som omgivningen är. Jag förstår det verkligen, jag har haft mörkt hår förut och jag gillar det verkligen, men jag känner inte för det just nu. Det var skönt att vara ljushårig och njuta av solen.

 

Dock blir det inte så mycket solnjutande för min del. Det är en hel del skola först och främst, men det är som det är och ska vara. Sedan var det först en film och Gala öppningen för skolans nyrenoverade teater. Det var full rulle och en massa nya kontakter skapades. Jag skulle dessutom vara en tour guide vilket resulterade i att jag i stället fick presentera monologer inne i den lilla teatern. Ett byte från frivillig guide, till monologist vilket andra gjorde audition för. Jag klagar inte. Fick en hel del bra respons av publiken i alla fall, trots att min karaktär var en galen uteliggare i New York. En dam sa ”du var bra, du var riktigt bra. Hoppas man får se mer av dig snart.” vilket glädje mig en hel del.

 

Och mer av mig får hon allt se. För nästa vecka slår vi på teatern på stort. På måndag och tisdag är det advanced acting klassen som sätter upp en massa små pjäser. Majoriteten av akterna är roliga, även den jag och min partner Miguel har, trots att den är riktigt djup och tragisk. Känns fel att säga att man är exalterad över att ha en karaktär som är inlagd på ett mentalsjukhus för att hon blev våldtagen av sin far när hon var ett barn, men gud vad jag gillar att vara henne. Sedan på onsdag torsdag har internationella studenter satt ihop flera pjäser som ska presenteras. Under Sophies regi ska vi göra en scen från Strindbergs ”Fröken Julie”. Ska bli väldigt spännande allt, min karaktär går i sömnen vilket är schysst. Sedan är det även en till scen från ”Boy gets Girl” i min andra skådespeleriklass, där jag spelar en karaktär som blir förföljd och får hotbrev. Scenen jag ska göra tappar hon verkligen greppet, vilket kommer bli spännande att göra. Gud vad jag låter som ett psycho verkligen.

 

Årets majkasa hemma hos mig.

 

Nu blir det tillbaka till verkligheten och inse att det är en hel del att plugga till morgondagen och de resterande veckorna. Tänkte planera in lite fler roliga fotograferingar med mina kära underbara fotografpolare. För oss i staterna är vi tyvärr inte lediga imorgon. När firas ingen valborg och majmånad får inte något hejdundrande välkomnande. Det blir att skriva en massa uppsatser, läsa på om människans psyke, skriva resensioner om pjäsen ”Through the Fire” och musikalen ”Spring Awakening” som man har sett och njutit av, läsa sig alla manus samt förbättra de fem monologerna man har. På toppen av det hela får jag inte glömma en musikal sång vi ska framföra. Lär bli spännande att höra och framträda. Den dagen, den sorgen.


RSS 2.0