Kalabalik, festivalpanik!

Just nu sitter jag här lite smått färdig inför resan till Borlänge. Jag vet inte riktigt hur min tankegång var när jag beslöt mig för att åka på årets Peace & Love festival, men jag tog i alla fall risken att åka dit. 
Nu vet jag inte riktigt vad som kommer att finnas framför mig. Förmodligen en massa fulla människor, galna grannar, artister som man aldrig har hört talas om fast man kanske borde ha gjort det, ofräscha toaletter eller snarare bajamajor, listan kan göras ohyggligt lång. Som tur är kommer jag att bo tillsammans med Anna, Lilli och Jossi vilket känns underbart bra och aningen betryggande. Jag kommer känna några personer i alla fall. Jag må säga att detta kan nog vara det minst otippade jag har gjort i hela mitt liv, hittills. Jag förstår inte hur jag ska kunna bo på en camping tillsammans med tjugoentusenniohundranittiosex andra främmande människor på en ganska liten area. På något lustigt sätt har jag betalat för att göra det. Som tur är har vi ett enormt tält som vi kommer att få gott med plats. Det är nog det positiva i det hela. 
Jag kommer nog att klara av det hela och säkerligen få ett trevligt slut på veckan. Bättre att göra det här nu än när jag blir gammal och patetisk. Det är förmodligen en engångsföreteelse och det som inte dödar mig gör mig förhoppningsvis starkare. Om jag inte kommer få trauman för resten av livet det vill säga.

Vi hörs senare efter den minst sagt spännande resan till Dalarna. Om inte, på grund av omständigheter och dåliga konsekvenser, tackar jag väl för mitt och avråder folk att åka på festivaler i framtiden.

Midsommarafton

Idag är det midsommar här i Sverige. Den ljusaste dagen på året med en massa firande på alla håll och kanter, fick det underbara vädret gråmulet. Denna midsommar kommer inte att firas som vanlig. Det blir inget Siljansnäs med stångresning vid Äreporten eller att knyta en krans och dansa uppe på Björkberget. Bort från alla traditioner blir det dock inte, jag har som varje midsommar på mig min folkdräkt som formar om hela min kropp. 
I år kommer jag att åka med grabbarna till Uppsala för att mysa tillsammans där. Det kommer bli ett annorlunda äventyr som kommer att innehålla nya människor och nya platser, men avslutningsvis kommer den som vanligt sluta med sju blommor under kudden.



My new obsession

Nu har det gått ett bra tag sedan något uppdaterades på denna blogg. Det är förmodligen inte så himla mycket som händer här hemma i Gävle för stunden, men om man går tillbaka i tiden drygt en vecka finns det en mycket stor händelse som inträffade här precis som på många andra ställen runt om i Sveriges rike. Det var nämligen studentfirande på högstanivå. Dock var vädret inte på samma underbar nivå som glädjen under torsdagen. 
Det var mycket trevligt att få se ens vänner fira deras lyckliga dagar som studenter trots att det kändes otroligt overkligt. Var det inte vi som tog studenten bara för ett litet tag sedan, det har visst plötsligt gått ett år. Panikslagen och allt blev det tid att glömma bort hur gammal man blir, hur fort tiden går samt att man inte vet vad man ska göra av det man kallar livet. 
Det gjordes på det bästa möjliga sättet, att åka runt och lyssna på stämsång, söta studenter och prata med gamla vänner hela kvällen och natten.

Efter studentdagen var det Maja Nilsson som fyllde år vilket firades med en riktig mysig hemmafest. Där en del av hennes alla underbara kompisar hade samlats för att visa att vi bryr oss om henne. För att bekräfta hur vi alla egentligen känner för Maja hade vi gått ihop och köpt en biljett till Arvikas festival. 
Jag hoppas verkligen att det blir en underbar festival för hennes del. 
Sedan fortsatte vi alla att njuta av varandras sällskap samt Majas otroligt god snittar. 

Efter allt detta kom min gamla besatthet tillbaka fast i en ny upplaga. Jag talar om det nya sims spelet. Från att vara en flitig the sims och the sims 2 spelare var det på tiden att skaffa sig ett sims som skulle fungera på Macbook:en. Till en början blev jag helt i chocktillstånd över alla finesser och allt annat, vilket sedan ledde till någon form av extas. Nu är jag helt förtrollad dock saknar jag mitt the sims 2 men alla mina familjer. Att kunna spela med flera olika familjer i en stad utan att alla andra dör är det enda jag saknar. Dock kan man inte få allt här i livet, så mitt klagande är bara för att.

Sen efter att ha suttit som fastklistrad framför datorskärmen under flera timmar har jag lyckats att dra mig där ifrån för att ha en picnic under kvällstid ute i Bönan med Jossi, Elin och David samt hela södra Norrlands myggor. Mina ben är mer som ett museum över hur mygg- och knottbett kan se ut. Dock är dem otroligt kliande benen värt mödan efter att ha sett David tagits ett dopp i det iskalla vattnet samt mysa tillsammans med Elin samt inleda Jossis och min sommartradition badminton. 

Det är i stora drag vad som har skett under den senaste tiden här hemma i den lilla staden för min del.

Time to vote (7 juni)

Idag är det valdag för europaparlamentet. För mig innebar det att för första gången så skulle min röst och åsikt äntligen skulle räknas. Dock låter det hur allvarligt som helst, dock är jag bara en liten ynka röst men den ska banne mig räknas. Så det bar av mot sin gamla grundskola för att lägga i sitt val i ett kuvert och sedan ner i vallådan. Kändes aningen lustigt att vara vuxen nog att bestämma över Sveriges framtid, men det är ett positivt lustigt i alla fall.

 

Efter att ha gjorts sin röst hörd, eller snarare räknad, var det tid för mig att tillsammans med Fredrik gå ner på staden. När vi väl hade fått sällskap av Lilli ner på staden, fick vi återgå till det viktiga med stadsbesöket. Nämligen att leta efter en födelsedagspresent till Elin som blir en tjugoåring idag. Nu börjar verkligen tjugoåringarna öka markant bland kompisskaran. Efter att ha gått runt och spånat på någon bra present, slog vi tillslut ihop våra kloka hjärnor och resultatet blev inget mindre än ett underbart fint tårtfat samt en prinsesstårta. Dock inte vilken tårta som helst utan ett bakverk gjort av mig och Fredrik.

Det blir nästan ett nyöppnat konditori här i den lilla staden med oss som ägare. Dock kommer de väldigt tidiga morgonarna ta död på vår verksamhet eftersom varken jag eller Fredrik är några morgonmänniskor.

 

 

 

Sedan var det bara att följa tennisfinalen på tv:n och nöja sig med svenskens förlust. Det blev i alla fall en andra plats vilket är mycket bättre än tredje plats och nedåt. När matchen väl var slut och middagen uppäten var det att transportera sig tillsammans med Fredrik och Calle till födelsedagsbarnet. Där njöt vi av tårtan och av Elins sällskap. Efter att ha suttit ute i solen blev det tv:n inne i värmen som lockade. När grabbarna hade åkt bjöds det på jordgubbar innan promenadturen mot Calle för att se på söndagsöppet med Filip och Fredrik. Väl hos Calle hade vi en mysig kväll framför oss med ett allmänt mys samt några av mina favoriter som umgänge. 


Nationernas nationaldag

Idag var det i god tid för Sveriges nationaldag, eller svenska flaggans dag som man firade förr i tiden. Dock vet jag inte riktigt hur man ska fira denna dag. På något sätt vill man göra något storslaget av det och visa grannlandet i väster att vi minsann är bättre på det mesta. Det enda vi är tacksamma för är ungefär att vi får ledigt denna dag och en anledning att hissa flaggan.

Årets nationaldag börjades med att lite försiktigt sitta och njuta av svenska klassiker i stämsång från skansen, som visades på tv:n. Efter att ha glatt sig i smyg av dem vackra sångerna samt fastnat framför inredningsprogram som kom efteråt var det tid för en lunch.

 

Efter att ha ätit en god sparrissoppa tillsammans med pappa, var det tid för att ventilera sina känslor och spela en hel del gitarr. Det var ett tag sedan jag spelade och sjöng eftersom det varken har känds bra eller att jag har haft någon tillgång till några instrument. Efter att ha tagit igen lite kvalitetstid med gitarren bar det av mot Gävles golfbana, eftersom de skulle ha extrapriser tackvare dagen till ära. Dock var det till fots jag och pappa tog oss dit denna gången. Inga större fynd gjordes när vi väl kom fram, det vi inhandlade var två stycken ramlösa med smakerna mango samt jordgubbe och lime. Sedan bar det av hemåt igen, men en snabb visit inne på Sohlbergs mataffär.

 

Jag tyckte inte att det räckte med två timmars promenad denna dag utan när jag precis hade kommit hem var det god tid för en springtur. Mitt nya hälsosamma och motionsrika liv har numera börjat. Dock är det kanske inte den smartaste idén just för tillfället eftersom jag har drabbats av en förkylning. Jag får i alla fall känna att det var utan tvekan värt att få den, efter att ha stått ute i regnet i några antal timmar efter Bruce Springsteen konserten i torsdags.

 

Sedan tid för middag följt av att fastna lite framför televisionens program om nationaldagen innan jag åkte iväg till Elin för att vara med henne en del på hennes sista dag som tonåring. Efter att ha socialiserat sig med hennes familj och släkt samt med Anna Eklund och Angelica Smedberg kände jag att det var tid för mig att dra mig hemåt och trösta. Det kändes otroligt självklart att Sverige skulle förlora kvalmatchen mot Danmark på inget mindre än självaste svenska nationaldagen. Sådant händer allt, det var väl deras tur att få vinna mot Sverige efter trettonår bestående av enbart förluster och oavgjorda matcher. 


Cecilia resumerar

Idag har det varit en ineffektiv produktiv dag. Det hela började med att jag tillsammans med min pappa gick ner till colorama för att spana in tapetutbudet. När vi väl stod där och jag hittade några med ett snyggt mönster visade det sig att färgen jag är ute efter verkar minst sagt vara sällsynt. På något sätt är det jag är ute efter återigen inte synkroniserad med utbudet som finns i butikerna.

När vi väl hade letat igenom ett flertal olika kartor med tapeter från olika företag, samt att mitt hopp om min blivande sovrumstapet hade försvunnit, travade vi iväg till sakura sushi för att äta lite mat. Efter en otroligt stor portion av den japanska maten blev det tid att återigen röra sig, dock hemåt denna gång.

 

Väl hemma efter ett snabbt stopp på systembolaget och jordgubbsståndet samt fått sällskap av Fanny och Emil en bit på vägen, blev det tid för att fortsätta att riva väggar. För min del blev det dock inte mycket av den destruktiva delen utan mer att försöka plocka fram en bit av originaltapeten. Jag önskar att den underbara tapeten som de satte upp 1927 då huset byggdes, fanns tillgänglig. Då hade jag varit mycket mer än nöjd.

 

När jag tillslut hade fått nog av tapetskrapandet blev det en promenadtur till mataffären. Efter att ha handlat en matkasse med matprodukter i enbart färgen grön, tänkte jag att det var ett perfekt läge att ringa Calle. Idag har han nämligen fixat ett körkort till samlingen. Känns kul att han klarade det, dock har villastadens gator förmodligen aldrig varit så osäkra som de nu kommer att bli. Man får hålla sig inne när den vita gangsterbilen är i farten.

 

Väl efter att ha gratulerat honom, ätit en middag tillsamman med pappa blev det tid för mig och pappa att röra sig ner mot storstaden Stockholm. Jag känner att jag måste sysselsätta mig konstant nu efter London så att paniken över att inte längre vara kvar där inte slår mig. Det har varit en omställning att ha flyttat tillbaka, jag vet dock inte längre om den var så positiv som jag hade föreställt mig. Jag får väl göra det bästa av situationen, det ordnar sig allt. Om inte, blir det minsann spännande att se var jag gör åt det hela.


RSS 2.0