Det naturliga köksvalet

När man väl befinner sig i Stockholm och frenetiskt letar efter ett bra, snyggt tyg till ett överkomligt pris samt strosar upp och ner längst gatorna innan man kommer hem till lägenheten och känner sig trött och utmattad. Då plågar man kroppen sin med två varv i Lill-Jansskogens gröna spår samt tjuvkikar lite på nykomlingarna på kungliga tekniska högskolan. Trots det varma vädret verkar regnet inte vilja hålla sig helt borta och singlade ner några droppar med jämna mellanrum.

 

När man väl hade hetsat klart i form av letande och motionsrunda blev det en lång paus ensam framför televisionen under ett duntäcke. När jag hade avklarat program mer eller mindre meningslösa än de andra fick jag sällskap av ingen mindre än min egen far.

Då var det tid att svida om och göra sig redo för kvällens äventyr på högsta grad.

 

När taxin hade virrat sig klar runt på stadens gator kom vi fram till Blasieholmens ansenliga hotell med en dörr in till Mathias Dahlgrens matbaren. Där satt jag tillsammans med pappa vid bardisken och blev serverade den ena fantastiska maträtten efter den andra. Fick underbart gott levain bröd samt små knäckebröd i en liten påse ackompanjerat med en klick smör på en skifferplatta. Menyn var en del av underlägget. Middagen startades med en sashimi på salmanlax och renkalv och övergick till en fantastisk sej komponerat med skogssvamp och pricken över i:et var desserten. För min del blev det en yoghurt med vitpersika tillsammans med en persikoglass, honung, kanderade hasselnötter, salt och förvånansvärt gott olivolja. För pappa blev det en otrolig chokladfondant med toffeeglass.

 

 

 

När man väl trodde att den fantastiska aftonen var avslutad fick vi en liten skål med choklad och Madeleinekakor som vi till och med fick med oss hem i en av de små bruna papperspåsarna. När kvällen nu var slut var magen i extas och belåtenhet liksom själen tackvare sällskapet och bemötandet av den underbara personalen. Nu blir det bara att åka hem och tillaga recepten ur boken hans och minnas den lyckade middagen på matbaren. Det var verkligen ett ställe värt att gå till.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0